2005-10-30 10:02:58• hírek • Szatmar.ro

Szavalóverseny

Felhívás a XVI. GELLÉRT SÁNDOR vers - és prózamondó verseny megyei döntőjére.

Felhívás a XVI. GELLÉRT SÁNDOR  vers - és prózamondó verseny megyei döntőjére

A Szatmárnémeti Szent-Györgyi Albert Társaság, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Harag György Társulat, a szatmárnémeti Szentlélek plébánia a Szatmárnémeti MADISZ, az Ady Endre Társaság 2005. november 27-én, vasárnap, a Szentlélek templom Merk Mihály termében, rendezi meg a Gellért Sándor vers - és prózamondó verseny megyei döntőjét.

            A verseny célja az anyaország határain kívüli magyar irodalom, a népköltészet és az egyetemes magyar irodalom népszerűsítése a pódiumművészet ismert és kikísérletezendő eszközeivel, anyanyelvünk ápolása, a tiszta szép magyar beszéd iránti igény felébresztése, illetve ébrentartása.

            A kárpát-medencei döntőbe jutó szavalónak esélyei lesznek a 2006. május 5-7 között Veresegyházon megrendezésre kerülő Anyám fekete rózsa szavalóversenyen való részvételre.

            Részvételi tudnivalók:

 A Gellért Sándor vers - és prózamondó verseny megyei döntőjén részt vehet minden műkedvelő, aki betöltötte 16. életévét.
 A versenyző 2005. november 26-ig elküldi a Szatmárnémeti Szent-Györgyi Albert Társaság címére jelentkezési lapját (440030 Satu-Mare, str. Mihai Viteazul nr. 10, e-mail: csirak@datec.ro , Tel: 779264), az alábbi adatokkal: a jelentkező neve, születési adatai, foglalkozása, pontos címe, telefonszáma, e-mai címe. Kérjük, mellékelje a bemutatásra szánt irodalmi művek címeit és szerzőinek nevét.
Egy-egy fellépés időtartama nem haladhatja meg a 8 percet, de nem lehet kevesebb 2 percnél.
Útiköltséget nem tudunk megtéríteni. Kérjük a szavalókat küldő intézményeket, vállalkozókat, oktatási intézményeket, hogy támogassák a versenyzőket az utazási költségeik megtérítésével vagy részbeni támogatásával.

A verseny irodalmi anyaga.

1. Egy szabadon választott vers vagy próza a Magyarország határain kívüli magyar irodalomból.

2. Egy szabadon választott vers vagy próza az egyetemes magyar irodalomból, amelybe beletartozik úgy a határon túli magyar irodalom, mint a népköltészet minden műfaja.

Díjazás

Az első három versenyző jogot nyer a december 2 - 4-én sorra kerülő XVI GELLÉRT SÁNDOR vers - és prózamondó verseny kárpát-medencei döntőjén való részvételre.

Az első három versenyző jogot nyer a december 2 - 4-én sorra kerülő XVIGELLÉRT SÁNDOR vers - és prózamondó verseny kárpát-medencei döntőjén való részvételre.                                                                        A verseny szervezőbizottsága
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: